lørdag 11. august 2012

Litt hagenytt

Endelig har jeg fått utløp for noe av den oppsparte energien min, og satt i gang med noen av småplanene som svirrer rundt.

På verandaen er den gamle krakken kastet ut, til fordel for en ny, og noen hyller har også funnet veien opp på veggen.Hylleknektene fant jeg på Biltema her om dagen, og hylleplatene er en planke fra låven, malt med en rest av gulvmaling, i fargen "Sukkertopp". Her planlegger vi å ha alle skattene barna finner når vi går tur, de har en tendens til å ligge på trappen og skape rot..
Krakken snekret vi også av planker funnet på låven. Heldige oss fikk nemlig med masse planker/plankerester da vi kjøpte huset, og disse har vi jammen brukt mye. Jeg lagde krakken litt høyere enn vanlig standard, så vi fikk kassen under opp fra gulvet, og også kan bruke den som benk når vi driver med kreative prosjekter ute!


Putene på krakken er ikke de stiligste, men siden de blir liggende ute hele tiden var det greit med noe kattevennlig nå, som vi nærmer oss høst og sølete katter.

Blomsterbedene på begge sider av trappen er blitt tømt, spadd opp og fått ny jord og barkduk. Noen nye blomster har også funnet veien, og vi krysser fingrene for at vi har litt mer flaks med blomstringen til neste år. I år har vi nemlig bare hatt blomster på en (av 10!!) rose, og det har generelt vært grått og stusselig her.


Stemorsblomster er flotte å se på, men et herk å stelle. De visner jo i et kjør, og siden jeg er for lat til å ha disse i krukker på trappa har jeg nå gravd dem ned i hagen. Planen her er nok å lage en litt større sirkel (og ramme den inn med stein), men siden spajobben var litt for tung for min smak nøyde jeg meg med dette lille i førsteomgang. Det morsomme med disse blomstene er at jeg ikke har kjøpt en eneste en i år, disse er dyrket frem av frø vi plukket fra de gamle i fjor.


Storebror har lenge hatt såå lyst til å være med å male veggene inne i huset, men siden jeg har fryktet maling overalt, ble vi enige om at vi kunne male hundehuset. Han ønsket seg aller mest orange hundehus, men låverødt var ikke så dumt det heller. Nå mangler vi bare hunden.. ;)


Agurkblomstene måtte flytte ut før ferien, og hvis man kikker nøye kan man skimte to små agurker på bildet..


Den forviste verandakrakken har fått et nytt liv under dette treet i hagen. Her blir det nok fint å sitte når den får et teppe og noen gode puter å sitte på..


Vi har også plantet et par nye ripsbusker, i vårt forsøk på å skape en frukthage. Bilder kommer når de blir litt mer.. frodige.

Bildene fra i dag ble visst ikke særlig bra, det har nok vært et lite menneske som har fiklet med innstillingene til kameraet, men de fikk duge i dag likevel. :)

1 kommentar:

  1. Masse flotte bilder fra verdens nydeligste hus og hage ! Så flott det ble på verandaen ! Klem

    SvarSlett