fredag 30. november 2012

Vi fant, vi fant!

Forrige helg var vi ute og lekte her hjemme.. Vi lette etter bittesmå juletrær, og det dukket opp både det ene og det andre. Både minitrær, og også årets juletre var å finne.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har vært på hver krik og krok av eiendommen vår. Men jeg har en veldig god grunn, og det er mye kratt/ugress/småtrær og orm. De ser ut til å trives i krattet hos oss. Og derfor har ikke hysteriske meg vært overalt. På sikt derimot, skal alt krattet/hageavfallet fjernes, og da blir det nok mye hyggeligere å rusle overalt..

Forrige helg var det endelig blitt såpass kaldt at jeg følte meg trygg for orm, og vi tok en runde på ukjente farvann. Bak krattet dukket det her opp:



En egen liten bekk! 
Jeg følte nærmest vi hadde oppdaget en liten del av regnskogen, her hjemme..

Akkurat bekken visste jeg om, men ikke at den var så dyp og bred, selvom det kanskje ikke ser helt sånn ut på bildet.
 Gleden over bekken førte også med seg noe angst, for barn som kan finne på krumspring her i ubevoktede øyeblikk. Heldigvis er vel det fortsatt noen år til ubevoktede øyeblikk, så foreløpig kan vi heller planlegge å lage en liten bålplass rett på den ene siden her (med en ekstremt bred, ryddet vei ned hit, ormefri!!).. På den andre siden gresser nemlig kuer om sommeren. Kos.

Innlegget kommer antagelig noen dager for sent, for i uken som har gått har snøen endelig kommet, og lagt seg, men bedre sent enn aldri.

mandag 26. november 2012

Nå er det ingen tvil, det er snart jul!

I helgen lot vi oss rive litt med.. Jeg skulle i grunnen bare hente ned noen røde sløyfer fra julepynteskene, men da gullungene fikk se det, var det gjort. Og hvem klarer å stå for to bedende småtroll, som syns det er på tide å ta frem all julepynten?
 
Ihvertfall ikke jeg!
 
Kvisten vår har fått på plass pynt..
 
 
 
 
Begge barna har fått inn hvert sitt lille juletre! Stemningen ble noe trykket da de kikket ned i hver sin julepynteske, og lillebror bare hadde to små pynt, mens storebror hadde litt mer. Det spørs om vi ikke må oppgradere med noen småting til lillebror og.
 

 
 
Kongler ble plukket tidligere i høst, og i går fikk vi surret oss til å lage en konglekrans. På bildet her ble plutselig limpistol-limet veldig tydelig, men sånn er det ikke i virkeligheten, så jeg ble i grunnen veldig fornøyd. Moro er det med prosjekter som alle i familien har bidratt til.
 

 
 
De siste ukene har det kommet på plass noen småsaker i huset.. En av tingene er nytt stueskap. Vi hadde, som nevnt tidligere, bare ett, men etter å ha tenkt i et år på hva vi egentlig skulle ha der, slo drømmemannen i bordet og kjøpte et til. Jeg var veldig skeptisk, og er det i grunnen fortsatt, men den ekstra lagringsplassen er ikke helt feil altså.
 

 
 
Litt bedre stuebider kommer senere, når lyset er bedre.
 
I fjor var storebror og jeg på bruktnissehandel før jul, og det har vi absolutt tenkt til å gjenta i år. Det var utrolig koselig, vi gikk og spiste ferske smultringer, mens vi ruslet rundt i bruktbutikker og lette etter elgamle nisser. Disse nissene var det stor stas å ta frem i år, så vi får prøve å tilføye noen nisser i klubben i år og. :)

onsdag 14. november 2012

Littegran rødt..

Siden vi er i nedvaskmodus om dagen ryddet jeg likegodt frem noen røde detaljer på kjøkkenet..
 
Stolen med julerøde striper fikk komme frem..
 
 
Og en duk på salg ble omsydd til rullopp-gardin og et putetrekk.
Hadde egentlig planer om å sy bånd til å rulle opp med, men syns i grunnen denne løsningen ble så fin at jeg med 100% sikkerhet kan si at det gidder jeg nok ikke..

 
Så nå at det første bildet var litt misvisende, stripene er selvfølgelig horisontale, ikke på skrå.
 
Mens jeg var i rødt humør tok jeg likegodt frem barnas julebøker, så de står lett tilgjengelig i hyllene, tipper det er to små som kommer til å bli lykkelige for det.
 
Jeg planlegger å bli monstertidlig ferdig med julegaver i år, og har alt kommet et godt stykke på veien. Strålende fornøyd med det. :)
 
 

mandag 12. november 2012

Ny ullbukse..

til lillebror. Etter å ha vært usannsynlig treig til å sy på detaljene, har jeg endelig gjort ferdig buksa, og resultatet ble slik:
 
 
En liten lomme foran, og skummelt ansikt bak..

 
I fjor lagde jeg monsterbukse til storebror, og fikk veldig sansen for det. En søt bukse laget av restegarn, og litt mer forseggjort enn vanlige ullbukser. Storebror har i brun-toner, og Lillbror måtte selvfølgelig ha sin egen stil.. Garnet som er brukt er av ulik tykkelse, så en dreven strikker vil nok rynke på nesa av den her, men jeg koser meg mest over å ha brukt liiiitt mer av garnbunken.
 
Jeg har så smått kommet i gang med en skikkelig nedvaskrunde av huset igjen. Syns ærlig talt ikke det er lenge siden sist, men tydeligvis er det lenger enn det føles som. Har fått meg en liten aha-opplevelse når det kommer til hobbysaker. Jeg er jo så heldig å ha egen systue, med god hylleplass full av saker.. Men samtidig oppbevarer jeg hobbysaker på kjøkkenet, gjesterommet og i loftstuen!! Det ene etter det andre har dukket frem under vaske/rydderunden min, så jeg har tatt saken i egne hender og innsett av det nytter nok ikke å vente på at det perfekte retro-loppis-hylle-møblet skal dukke opp. Det er nok bare å krype til korset og kjøre innom Ikea og kjøpe et eller annet praktisk. Det ødelegger VELDIG looken i systuen, da den kommer til å bli overfull, men noenganger er det kanskje greit å tenke på funksjon fremfor stil. Dessuten trusler drømmemannen om at han skal ha et ekstra stueskap, for etter at jeg har fundert i ganske nøyaktig et år over hva vi skal putte inn i stua, har han gått lei av å vente. Særlig siden det er fullt av ting og tang overalt..
 
Såh. Jeg er nedstemt, og noen endringer dukker opp den kommende uka. Vel, vel. Bilder kommer etterhvert. ;)