torsdag 30. august 2012

Travle tider

I dag har jeg vasket vinduer (noen av dem!!), og satt inn innervinduer igjen. Det er vel tegn nr 1 på at høsten har kommet, kveldene er blitt kaldere og mørkere..
 
Det fine er at vi kan rydde frem lysestaker igjen, og være late inne med god samvittighet. Jeg har omsider fått plukket inn litt lavendel også. Etter å ha rustet opp blomsterbedet ute fristet det ikke å klippe ned noe der, men bittelitt lavendel unnet jeg oss.
 
 
 
De siste ukene har vært travle, og de fleste prosjekter er nedprioriert. Jeg har begynt i ny jobb, og siden jeg fra før har jobbet på natt, jobber jeg litt begge steder i oppsigelsestiden. Det lar seg greit kombinere, men særlig mange husprosjekter i tillegg blir det ikke tid til. Vi får satse på at det tar seg opp om noen uker. :)
 
Vi var en tur i skogen her om dagen. Optimistiske hadde vi med oss en rimelig stor bøtte, som vi så for oss skulle bli full av bær.. 
 

 
Vel, vel. Her er resultatet. Den bøtta var større enn først antatt, men disse bærene holder jo til noe godt da.

tirsdag 21. august 2012

2 års dag

I går var det en stor dag her i drømmehuset, minstemannen vår ble 2 store år. Han har skjønt tingen med bursdager, og hadde ventet i mange dager, så det var godt dagen endelig var her..


Storebror ville heller se på skyer enn å ta bilder..

På søndag feiret vi med små venner, og siden været var så flott dekket vi på ute..


Genialt med små grisetroll i hus.. ;)

Hjemmelagde etiketter på Eplemosten måtte til..


Selvfølgelig måtte vi ha traktorkake. Zetor-traktor, med skuffe og henger.. Litt skjev, som alt annet hjemmelaget i dette huset.. ;)


Dagen ble rundet av med skattejakt i hagen.. Omsider fant de godteposene, hengende i trærne..



Alle store begivenheter bør feires tre dager til ende, og det har vi også gjort. Lillebror var storfornøyd, så tror bursdagen levde opp til forventningene.

Litt rart er det, at lille "babyen" vår er blitt så stor. Det siste året har han blitt en stor skravlekopp, tjatrer og skravler hull i hodet på alle og enhver. Han er fortsatt høyt og lavt hele tiden, men har nok fått forbedret teknikken sin litt, så det blir ikke fullt så mange knall og fall. Hvis noen spør hvor gammel han er, så svarer han stolt "tjeogtalt" (altså 3,5), og det lille mennesket har nok minst like mye selvtillit som om han skulle vært det!

Bursdagen ga storebror mersmak, så nå har han begynt nedtellingen til sin.. Vel, han må nok telle en god stund før kalenderen ser oktober..


mandag 13. august 2012

Lappeteppe

For en evighet siden begynte jeg å hekle et rosa babyteppe, til verdens søteste tanteunge, som var på vei..


Noe gikk ikke helt etter planen, for jenta er nå 3,5 år, og teppelappene er blitt sydd inn i dette gyngestolteppet i steden..


Det sier seg selv at jeg ikke er den ivrigste hekleren akkurat, men til mitt forsvar er lappene knøttesmå, og garnet veldig tynt (Alpakka ull).

Teppet er enda ikke ferdig, men får henge over stolen mens det venter på flere lapper. Det tar vel antagelig 3,5 år til, før jeg får surret meg til det. Men det føltes litt godt å fortsette på et prosjekt som bare har ligget og slengt i flere år. :)

lørdag 11. august 2012

Litt hagenytt

Endelig har jeg fått utløp for noe av den oppsparte energien min, og satt i gang med noen av småplanene som svirrer rundt.

På verandaen er den gamle krakken kastet ut, til fordel for en ny, og noen hyller har også funnet veien opp på veggen.



Hylleknektene fant jeg på Biltema her om dagen, og hylleplatene er en planke fra låven, malt med en rest av gulvmaling, i fargen "Sukkertopp". Her planlegger vi å ha alle skattene barna finner når vi går tur, de har en tendens til å ligge på trappen og skape rot..




Krakken snekret vi også av planker funnet på låven. Heldige oss fikk nemlig med masse planker/plankerester da vi kjøpte huset, og disse har vi jammen brukt mye. Jeg lagde krakken litt høyere enn vanlig standard, så vi fikk kassen under opp fra gulvet, og også kan bruke den som benk når vi driver med kreative prosjekter ute!


Putene på krakken er ikke de stiligste, men siden de blir liggende ute hele tiden var det greit med noe kattevennlig nå, som vi nærmer oss høst og sølete katter.

Blomsterbedene på begge sider av trappen er blitt tømt, spadd opp og fått ny jord og barkduk. Noen nye blomster har også funnet veien, og vi krysser fingrene for at vi har litt mer flaks med blomstringen til neste år. I år har vi nemlig bare hatt blomster på en (av 10!!) rose, og det har generelt vært grått og stusselig her.


Stemorsblomster er flotte å se på, men et herk å stelle. De visner jo i et kjør, og siden jeg er for lat til å ha disse i krukker på trappa har jeg nå gravd dem ned i hagen. Planen her er nok å lage en litt større sirkel (og ramme den inn med stein), men siden spajobben var litt for tung for min smak nøyde jeg meg med dette lille i førsteomgang. Det morsomme med disse blomstene er at jeg ikke har kjøpt en eneste en i år, disse er dyrket frem av frø vi plukket fra de gamle i fjor.


Storebror har lenge hatt såå lyst til å være med å male veggene inne i huset, men siden jeg har fryktet maling overalt, ble vi enige om at vi kunne male hundehuset. Han ønsket seg aller mest orange hundehus, men låverødt var ikke så dumt det heller. Nå mangler vi bare hunden.. ;)


Agurkblomstene måtte flytte ut før ferien, og hvis man kikker nøye kan man skimte to små agurker på bildet..


Den forviste verandakrakken har fått et nytt liv under dette treet i hagen. Her blir det nok fint å sitte når den får et teppe og noen gode puter å sitte på..


Vi har også plantet et par nye ripsbusker, i vårt forsøk på å skape en frukthage. Bilder kommer når de blir litt mer.. frodige.

Bildene fra i dag ble visst ikke særlig bra, det har nok vært et lite menneske som har fiklet med innstillingene til kameraet, men de fikk duge i dag likevel. :)

torsdag 9. august 2012

Borte bra, med hjemme best!

Etter at barna snart har hatt seks uker ferie, er det litt deilig at høsten snart står for tur. De siste tre ukene har vi stort sett ikke vært hjemme, så da vi kjørte ned veien i dag var det veldig deilig å komme hjem, for liten og stor..

Her er noen bilder fra de siste tre ukene våre:

Spennende å kikke etter fly..




Fint å gå tur på svalbergene..




Spennende å gå på tur i små fjell for å lete etter en "hemmelig borg" å spise lunsj ved..


Hvor fører denne veien tro?





 Denne kule Uladillen hadde dukket opp på Ula i løpet av sommeren. Vi ble veldig fan!


Her hjemme venter et tonn klesvask, masse rot, og et kreativt kaos i hodet. Jeg har fått mange ideer og planer de siste ukene, så nå er det godt å være hjemme igjen og få gjort noe av det jeg har planlagt.. :)