onsdag 29. februar 2012

Jesus bor på stolen!

Noen nye loppekupp har kommet inn i heimen. Nattbordet skal bli drømmemannen sitt, og stolen er en bonus. Ikke helt sikker på hvor den skal være med andre ord.



Den hvite Jesus-figuren kostet 30kr, og ble også med hjem. Da lille storebror fikk se den, skjønte han ingenting. For Jesus bor jo i kirken, hvorfor er han på stolen vår da? Hvorfor?! 3-års alderen er herlig nyskjerrig. Morsomt er det å høre alle de rare tankene som svimler rundt inne i det lite hodet. Og denne dagen var det altså Jesus, og hvorfor i alle dager han var i gangen vår, som var problemet. Hehe.



Jeg er veldig glad i strå-mønster servise. Samler på det gjør jeg også, men å finne kun en av typene har jeg lagt litt på is. Vi samler generelt på alt som har stråmønster, så blir alle delene et helt servise til slutt. Denne dagen fant jeg mine første middagstallerkner også, veldig fornøyd med det. En veldig morsom måte å få det i huset, er det iallefall, å samle på loppeservise. :)

onsdag 15. februar 2012

Juks og bedrag

Til helgen har jeg jobbehelg, noe som innebærer at jeg er rimelig svimeslått på dagen, siden jeg jobber om natten. Derfor har vi vært litt i forkjøpet her i huset, og laget fastelavensboller og pyntet fastelavensris en uke for tidlig. Men på denne måten får vi jo gleden av å ha fastenlavensriset litt ekstra lenge da..




Før har vi alltid pyntet med fjær i alle farger, men må si at denne varianten passet meg MYE bedre.



Så, nå er vi klare for fastelaven. Mannen i huset er nok også glad for at han kun skal legge bollene i mikroen. ;)

mandag 13. februar 2012

Låverydding og morsdag

I går var jeg heldig, våknet til frokost i sengen, kort og pakke. Roser har jeg også fått. Storebror hadde laget det søteste perlekjede i barnehagen, og var veldig stolt over egen innsats. Veldig rørende var det, han fortalte at det var et smykke og at han skulle lukke opp pakken for meg. Resten av dagen hadde jeg det selvfølgelig på, men han fikk nesten hjertestans da han så jeg hadde det på meg da vi gikk ut for å leke.. det kunne jo bli borte!!

Rosene viste seg å være en enorm bukett, som ble plassert i ikke mindre enn tre vaser. De fortjente en liten midlertidig ommøblering i stuen syns jeg.. Duken burde vært større, men sånn er det.





Det er jo en kjent sak at vi har både låven og bryggerhus med mye spennende. Men siden det kun er to rom til inne i huset som skal pusses opp, og vi begynner å få bestemt oss for hvordan de skal bli etterhvert, var det på tide å gå i seg selv, og få ryddet opp litt. Derfor gikk både store og små på skattejakt i går..



Denne lille trollungen ville også være der det skjedde, og ble illsint da han ikke kom lenger enn trinn to i låvestigen..


Fant ut at vi hadde saker nok til et middels stort garasjesalg, men siden vi er av det latere slaget blir det nok heller finn.no. Men se på disse dørene da, er de ikke fantastiske? Dette er de orginale ytterdørene til huset, og hadde vi hatt plass og ønsket oss kalde dører, skulle de fått komme tibake. I stedenfor prøver jeg å overtale drømmemannen om å male døren som er i samme farge. Fikk skikkelig Kardemommeby-følelse av dem jeg!



Det er ingen hemmelighet at vi ofte ringer etter to hjelpere når tunge ting skal bæres, og vi generelt trenger litt hjelp. Heldige oss får stort sett alltid hjelpen vi trenger og, og denne gangen tror jeg de var fornøyde, for vi hadde noe gammelt verktøysaker de fikk med seg. Men litt lokkemat måtte vi også stille med..




Jammen hadde vi ikke slått til og bakt sjokoladekake i cup cake former og. Med vaniljekrem. Syns det hørtes godt ut, siden begge delene er gode saker, men dessverre var det ikke like godt som det burde vært. Men det var ingen fare, de ble borte.




Når vi baker kake kommer de stort sett i cupcake former i dette huset. Perfekt størrelse for små mennesker, også er jeg veldig fan av at man ikke trenger bake så mye som man må ved feks en langpannekake.


Nå sover lillegutt søtt, og jeg hører malekostene rope på meg..

fredag 10. februar 2012

Å svelge kameler..

Å være mamma innebærer vel fra tid til annen å gjøre ting man ALDRI tenkte man skulle gjøre. Jeg skulle ihvertfall ALDRI kjøpe karnevalsdrakt, jeg skulle bare sy überkule drakter selv. Vel. Når jeg nå først spurte gullungen da, hva han ville være på karneval, så var det først kråke. Jippi tenkte jeg, søtt kråkekostyme. Men så "neeeei, jeg vil være kaktein Sabeltann."





Det ene førte det andre med seg, og her var jammen en ferdigsydd jall-drakt. Men med verdens lykkeligste 3-åring inni, så da får jeg leve med at jeg har spist en stor kamel i dag. ;)


Litt ubetenksomt kanskje, men lite tenkte jeg på..



at da vi kom hjem, var det en MEGET misunnelig lillebror i hus. Han skal være drage på karneval, men det hjalp liksom lite i dag når storebror er verdens tøffeste Kaptein Sabeltann.


Isak blir straks 18 mnd, så store gutten er han ikke, og han har ikke verdens største ordforåd, men "hiv og hoi", det sitter. Så det ser jammen ut til at det blir en hjemmesydd drakt likevel da. Ikke en kjempekul kråke, men en kjempekul "Kaktein Sabeltann". ;)


Jaja. Jeg får håpe på kråke til neste år jeg da..

torsdag 9. februar 2012

Kreativt drivhus

Jeg ønsker meg et drivhus. Ikke et hvilket som helst ferdig-drivhus, men et hjemmekonstruert et. I fjor sommer fant jeg akkurat et sånt jeg ønsker meg, så jeg ga min kjære mann en bestilling på et sånt. Det skal være som et påbygg på låven, på en måte. Meen, i og med at den stakkars gamle låven vår nok må oppgraderes som den er aller først, ligger det prosjektet noen år frem i tid. I mellomtiden prøver den største gullungen og jeg å være kreative..



Hvis du syns du så det der, så var det riktig. Vi har plantet noen planter inne i huset i steden. Antagelig alt for tidlig, men hvorfor ikke forsøke å dyrke frem sine egne stemorsblomster og solsikker i februar. Brettet er en nødløsning, og skal males etterhvert, kassen fant vi i låven og satte hjul på.



Storebror er ikke helt i form, og siden han elsker blomster kom vi på dette i dag. Og prosjektet fungerte veldig godt det, så lenge lillebror sov. Men da han våknet og så en kasse med hjul, da var ikke veien lang til å råkjøre med blomstene våre. Derfor blir nok denne kassen flyttet snarest. ;)

onsdag 8. februar 2012

Litt stuenytt

Man kan se seg litt blind på hvite vegger. Da vi flyttet inn i drømmehuset sommeren for snart to år siden, ble hele første etasje malt med det samme. Hvitt, hvitt og atter hvitt. Etter det har det vært ganske vrient å bestemme seg for hva som skal få komme opp på veggene, for vi vil ikke ødelegge veggene mer enn vi må.




Spesielt veggene i stuen har blitt nedprioritert, for vi er nok mest kjøkkenmennesker, så det er vel helst der vi tilbringer tiden. Hvite vegger kombinert med svært lite pynt og saker fremme (grunnet en ekstremt klåfingret lillebror, som elsker lyden av knust glass), blir ganske stusselig. Og endelig klarte vi å bestemme oss for hva vi skulle henge opp..



En tallerkenhylle. Etter å ha kikket litt rundt fant vi den vi syns passet hos oss, men prisen passet absolutt ikke! Jeg mener, er ikke 1600 kr for en tallerkenhylle litt i overkant mye, eller er jeg blitt gjerrig av alle loppekjøpene mine? Samme kan det være, nå har jeg og gullungen laget vår egen. Gjett om han var stolt da vi kunne henge den opp i stad. Lite vet han om at dette er tredje utgave av hyllen vi prøvde oss på, da de to første ikke ble nøyaktig som jeg hadde tenkt. Men offisielt er dette altså mamsen og lillegutts prosjekt. :)



Det flotte brudebildet av Bestemor og Bestefar har stått på benken i snart 2 år og bare ventet på en plass å henge. Endelig klarte vi å bestemme oss, og her syns jeg det kom til sin rett. Nå får vi se da, om vi trenger to år til for å finne ut hva mer som skal stå her.. ;)

onsdag 1. februar 2012

I forrige uke gikk det i ett, med mye jobbing. Derfor tenkte jeg å være übereffektiv denne uka, men plutselig har ryggen min takket for seg, så da ble det dårlig med det. Nå ligger jeg på sofaen og er ekstremt søt, "kunne du hentet en kopp te til, tror du?". Hoho, min mann sier det ikke holder veldig mange dagene før jeg får ta til takke med hjemmesykepleie i steden. Kan ikke skjønne det! ;)

Det eneste kreative jeg har fått til i huset er denne her:



Bildeveggen har endelig fått noen flere tilskudd. :) (Og ja, alle bildene henger på halv 12, du ser riktig.)

I helgen jobbet jeg, og siden jeg jobber om natten er det far som steller hjemme på formiddagen, mens jeg sover. Dette var det som møtte meg da jeg omsider våknet..



Om ikke annet var det hauger av nyvasket tøy, men rotet på bildene er veldig dekkende for hvordan resten av huset så ut. Jeg hadde ærlig talt mest lyst til å gå og legge meg igjen. ;)



Snekkerprosjektet mitt har mislyktes to ganger, så nå er jeg på tredje runden. Må bare orke å stå oppreist og bøyd før jeg setter i gang med forsøk 3. Gir meg ikke før det blir perfekt! :)