tirsdag 29. november 2011

Ikke alt lykkes..

De siste ukene har flere av disse damene flyttet inn i huset vårt, og jeg tror de liker seg greit, men gleder seg til å flytte videre etterhvert. ;)




Noen andre småprosjekter er også i sving, blant annet skal både kjøkkenbenken og spisebordet fornyes litt. Jeg viste jo også frem bilde av det fantastiske tapetvalget mitt, skikkelig søt (og dyr!!) bestemortapet, som skulle brukes på bakveggen av billyskapene våre.. Vel, etter å ha malt skapdørene ikke mindre enn 11 ganger må jeg kapitulere, og innrømme for meg selv at prosjektet mislyktes totalt. Det ble ikke pent, og i steden forsvinner skapene ut av huset. Inn må det da komme noe ganske snart, da det flyter av bøker, vinglass og pen-serviset. Problemet er bare å bestemme seg for hva, for det var ikke planen.. Men i løpet av denne uka håper jeg vi skal få bort kaoset igjen. Kjedelig var det ihvertfall, siden plan A virket så god.. ;)

lørdag 26. november 2011

Snart JuL

Jeg har blitt totalt hjernevasket etter å ha lest så mange blogger med koselige juleinnlegg i det siste, at vi har slengt oss på trenden, og pyntet til jul i dag. All julepynt er ikke tatt frem ennå, men en god del har faktisk fått komme frem. De siste årene har jeg vært på romjulssalg og kjøpt ganske masse fin julepynt til en rimlig penge, og det er ganske så stas å ta den frem egentlig. Sjokket var derfor ganske stort når det var gått mugg i endel av julepynten siden i fjor. Jeg var nærmest litt bitter over at det ikke skjedde for ca 6 år siden, da jeg flyttet sammen med drømmemannen, og han kom med den grusomt stygge pynten sin, som jeg har måttet snike ut litt etter litt. ;) Menmen. Samlingen av julekuler ble også drastisk slanket da lillebror i huset entusiastisk kikket i den ene esken og knuste nesten 10 glasskuler, før vi rakk tenke oss om. Jada. Nevnte jeg noe om grelle plastkuler på treet i år?!



Storebror og jeg sanket kongler og mose tidligere i høst, og var godt fornøyde over å ta frem noe av fangsten vår i dag. At hestelysestaken fikk rødt lys og sløyfe falt også veldig i smak, hvem mamma smelter ikke av en liten treåring som sukker og sier "åh, mamma, (h)esten var sjempefiiin". <3



Det lille hjertefatet satt jeg bort med tungt hjerte i januar, men da blir det jo ekstra stas å få det frem igjen også.



Det som kommer frem av fin glasspynt i år, blir nok hengende på denne kvisten. Her henger det trygt opp fra små fingre som helst vil spille fotball med julepynten.



Nisser jeg er ikke spesielt glad i. Faktisk tror jeg at jeg er veldig allergisk mot dem. Men, hjemmelagde nisser kommer fint inn i huset vårt. Disse malte jeg og mannen for mange år siden, og de er jul for meg.

torsdag 17. november 2011

Tapet

Jeg kan være ganske så treg på enkelte ting, som feks å velge ut tapet. Men i dag fikk jeg endelig ordnet det, bare synd det var litt leveringstid. Er redd jeg får kalde føtter innen den kommer. Men nå får det briste eller bære.. ;)



Kan du gjette hva som skal tapetseres??

onsdag 16. november 2011

Jeg er ikke voldsomt effektiv i huset om dagen. Vi har drevet med et så kjedelig prosjekt som å isolere loftet og legge gulv der, så det kan brukes til oppbevaring.
Veldig greit, nå som det er gjort, men det har støvet skikkelig, så lite annet har blitt gjort samtidig.

Tankevirksomheten derimot, den har ikke stoppet opp. Egentlig har vi jo et soverom som venter på oss, med nye vegger og alt, trenger bare maling og innredning, men det er her det har stoppet seg litt da. Hadde nemlig planlagt å "bygge inn" sengen med skap på sider og over, men noen *kremt* har tydeligvis isolert nøyaktig 1 cm for mye, så det akkurat ikke blir plass. Og etter å ha hatt den planen i snart 1,5 år tar det litt tid å omstille seg. Jeg har prøvd hardt, å få den flotte byggmesteren til å ta opp igjen veggen og justere den, men det ser ut til at vi må gå over til plan b. Plan b blir sikker også bra, bare vi får bestemt oss. Jeg leter iherdig etter gamle nattbord om dagen, men de perfekte lar vente på seg. Derfor skjer det lite.

Årets første forsøk på julekortbilder av gullungene er gjort. I fjor måtte det hele FIRE forsøk til, for å få et fint bilde, og det ser ikke ut til å være fortere gjort i år.



Nå syns jo mor de er verdens søteste småtroll uansett, men å få med begge på bildet, blide, synes å være en vanskelig sak. På dette bildet har jeg tydd til bestikkelser, men lillebror er nok hakket for liten til å skjønne det helt ennå. Han bare peker og roper MER på de fleste bildene. Hehe. :)

Resten av denne uka skal vi bruke på å rive ned og isolere en vegg. Det blir siste veggen i 2. etg med underlig, gammeldags isolering som forsvinner, så det er mulig det blir en smule varmere i 2. etg denne vinteren, enn det var i fjor. Hurra!

torsdag 10. november 2011

Her bor..

Jonathan. En liten bestemt herremann på 3 år, som vet akkurat hvordan han vil ha det. Derfor har vi den siste uka brukt litt tid på å rydde i leker, og sortere ut alt som lillebror kunne få.

Jeg skjønner vi går inn i andre tider, for nå får hverken gyngehesten eller dukkevognen bo på rommet hans mer. Det er tog og traktor som gjelder. Og med det følger hundrevis av smådeler, som tar plass når man skal leke, så da er det jo godt å flytte ut de tingene som er i veien. Lillebror var også strålende fornøyd med både gyngehest, dukkevogn og andre småsaker, så det passet jo fint.

Her er et lite bilderas:



Det gamle bordet begynte å bli litt lavt å sitte ved, så det passet fint å bytte det ut med en gammel pianokrakk til 20 kr. Praktisk er det også med oppbevaring under bordplaten, til tegnesakene. Har malt det med gulvmaling for å få det ekstra slitesterkt, og det satte den stolte eier stor pris på, for han hadde tegna over der alt første dagen. ;) Vel, vel. Det er til for å brukes. Og da synderen selv kom ut på kjøkkenet og spurte om han kunne få litt vann på en klut luktet jeg fort lunta. Hehe.



Alle babybøker har også fått en ny eier nå.



Nattlampe og "ny" hylle er kommet på plass over sengen.



Lillegutt er veldig glad i å pynte seg, med både belter, smykker og hatter, derfor er det greit å ha utvalget hengende klart. Litt usikker på hva slags kreativ løsning vi skal finne for bursdagskronene, men de får stå på hylla så lenge da.



Litt flere knagger til vesker og sekker måtte også til, for det er godt å få sett skikkelig på utvalget.



Nå er det bare Kjøpmann Berg som venter på å få komme opp på veggen, men da må det en Ikeatur til, så han får vente litt til. Etter å ha ventet siden i sommer klarer han nok noen uker til.

Etterhvert nå begynner det å bli på tide at også lillebror får eget rom, men ting tar litt tid, så han får nøye seg med en egen lekekrok på rommet sammen med mor og far så lenge.

lørdag 5. november 2011

Barnerommet..

Rommet til storebror er under oppgradering. Ikke kjempestore forandringer, men noen småjusteringer, som forandrer rommet fra babygutt-rom, til storgutt-rom. Dessuten har vi omsider funnet ut hva vi skal henge opp på noen av veggene nå, og det er vel ikke så verst etter å ha bodd her i snart 1,5 år.



Nattlampe måtte til. Hadde egentlig veldig lyst på en Lisbeth Dahl nattlampe, men fant denne rimelige varianten på lampehuset. Både storebror og jeg er svært så fornøyde! :)



Vi har gått igjennom alle leker og "småsaker" (skrot spør du meg), og sortert ut med hard hånd. De lekene som ikke er i bruk har vi funnet frem og sendt med en forsendelse til et barnehjem i et u-land. Mye bedre at de kommer til nytte hos noen andre, enn at småtrollene våre har leker de ikke leker med liggende i lekekassene. Det kan anbefales, og jeg tror vi skal prøve å gjøre det som en fast greie før jul fremover. Viktig at de små lærer og tenke på de som ikke er like heldige som de selv!

Storebror har også kikket gjennom sakene sine, og gitt bort det han har vokst i fra til lillebror. Problemet er derfor bare forskjøvet i familien, men nå er ihvertfall storebror i ferd med å få orden på sitt rom, og det er da enda noe. :)

Dette var bare en liten smakebit, resten kommer om ikke så lenge.

torsdag 3. november 2011

Den hersens ikea-krakken..

har vi hatt i all evighet, og den skifter (tydeligvis) med gjevne mellomrom farge. Den var hvit, men siden fargen begynte å bli ganske sliten nå, var det tid for en runde med malekosten igjen. Denne gangen ble den lysegrønn, en hjemmeblandet farge.



Bildet lyver litt, fargen er mer grønn i virkeligheten. Hadde tenkt ut den planen veldig lenge, men nå som den er blitt grønn angrer jeg, og skulle helst hatt den hvit, eller grå. Da er det jo flaks at barna i huset bruker krakken på badet, så fargen holder seg sikkert ikke i all evighet. For i hele dag har jeg kikket på den krakken og lurt på om jeg kanskje er bittelitt schizofren.. (Storbrors dom var at den er blitt veldig glatt og god, men at mamma burde ha malt den duuuul. Vel, GUL blir den ihvertfall aldri. ;) )

Og her er det siste hjemmesydde:



Enkelt og greit, med en liten stoffrest. :)

Telysestakene har vært med oss på kjøkkenet i flere år nå, men for første gang i dag, slo det meg at de må ikke være fylt med de obligatoriske pyntesteinene. :)