mandag 31. oktober 2011

Litt julete

Nå om dagen er vi svært så julete her i drømmehuset. Altfor tidlig, men med barn som har vært syke av og på i all evighet (nærmest), har vi prøvd å være litt kreative, og laget julegaver. Resultatet er vi fornøyde med, og den store kunstneren er nok aller mest fornøyd. ;) Det har ihvertfall ført til en smule julestemning, og for å være tidlig ute har nå kjøkkenstolene forberedt seg. Syns de ble fine jeg.



Den nederste stolen fikk nytt stoletrekk for kort tid siden, men takket være katten i huset holdt ikke det lenge.. Da er det jo flaks at veien er kort til Stoff og stil, og masse billig stoff.



Den øverste stolputen er fra Åhlens, og storebror ble svært så misunnlig på akkurat den. Derfor må det bli en rød pute til tripptrapp-stolen etterhvert også. Med dusker, helst, tror jeg.

Men før den tid er det tid for å svinge malekosten, for her er det mange små prosjekter i sving. Resultatet skal jeg legge ut etterhvert..

mandag 24. oktober 2011

Nå er denne lille kjøkkenveggen blitt komplett. Omsider ble lillebror i huset også 1 år, og det nederste bildet er bursdagsbildet hans.



Et lite nærbilde av bildet (faktisk!!) av lille solstrålen vår..



Stas er det ihvertfall, at begge guttene henger oppe nå. Jeg er jo som et lite barn, går og kikker og kikker på det, når jeg får noe nytt på veggen. Hehe. :)

Helgen gikk med til å feire den største gullungen, til vill jubel og stor ståhei. 8 små gjester med mammaer må jo bli moro. Jonathan var strålende fornøyd, og drømmer alt om å bli 4.. hehe. :) (Vi voksne har hatt en kjemisk rensing av huset med alle dets hvite puter og møbler, og har snart klart å få ut all sjokoladeglasur. Med andre ord ble festen vår veldig vellykket.)

torsdag 20. oktober 2011

HomeMade

Mitt siste lille syprosjekt er denne trøtte dama. Hun skal få sitte på hylla over sengen vår, når soverommet blir klart. Den hylla jeg planlegger å ha der, altså. ;)



Noen av søstrene hennes kommer nok i hus etterhvert, frem mot jul. Jeg er jo tross alt veldig jule-orientert om dagen. :)

onsdag 19. oktober 2011

Hipp, Hipp, Hurra!!

I dag er det en stor dag her i drømmehuset, lille storebror er blitt 3 år. Kjempestas!! :)



Selv går han rundt og sier han er blitt 12 år, med et lurt blikk. :)

Rart å tenke på at det er gått tre år siden Jonathan var en liten, skjør baby..



Nå er han blitt en stor og flink gutt.

Vi har alt feiret stort på morgenkvisten, med kake, pakker og solo utover hele sengen (thanks lillebror), og nå er jubilanten en tur i barnehagen for å høste heder og ære, før vi skal ha familieselskap senere i dag. Så her er det bare å slenge seg rundt. ;)

lørdag 15. oktober 2011

Gamle voksduker

kan bli mye fint!

Vi har ofte, stort sett alltid, voksduk fra Stoff og Stil på kjøkkenbordet. Utrolig enkelt og greit, også er de ganske fine også, syns jeg. Men de blir fort stygge, og når de koster ca 40 kr, blir det byttet ut med gjevne mellomrom.

Neste uke har storebror i huset bursdag, og derfor har vi vært litt kreative med gamle "duk-rester" i dag.



Bursdagsbarnet selv og jeg har klippet og limt et par vimpelrekker i ulike størrelser, og ble ganske så fornøyd med resultatet. :)



Godteriposer ble det også stoff til, søte til å få litt godteri i, og fine til oppbevaring siden. Gullungen elsker ihvertfall sånne ting selv.

Også må jeg nesten komme med en liten tilstandsrapport.. Som jeg nevnte i forrige innlegg hadde gullungene fått Hånd-Munn- og Fotsyke. Vel, nå er det ikke bare barna som har det lenger..



Slik ser min kjære mann ut for øyeblikket, og jeg er ikke langt unna dette her selv. Hender, føtter, ører, og munn er full av blemmer og utslett, ekstremt ubehagelig. I tillegg klør det noe helt sinnsykt. Derfor gjør vi minst mulig om dagen, og holder oss til enkel klipping og liming. Litt å sysselsette de små med, nå som vi lever isolert fra verden. Nærmest. ;)

onsdag 12. oktober 2011

En ny benk

En ny langbenk har sneket seg inn i huset, og fått seg noen strøk med hvitmaling. Hadde i utgangspunktet ikke tenkt til å ha flere enn den ene vi har fra før, men da vi fikk denne, ble jeg veldig svak.
Nøyaktig hvor den skal stå er ikke helt avklart ennå, men den har mellomlandet ved siden av kjøkkenbenken akkurat nå ihvertfall. :)




De siste ukene har barna i drømmehuset vært mye skralle. Akkurat nå har de fått munn-hånd og fotsyken, og spesielt lillebror har virkelig blitt rammet..



Ser ikke mye godt ut for en liten minimann! Og det skal sies at hypokonderen har våknet i begge oss voksne i huset etter dette her, begge går og klør litt ekstra rundt munnen og på hendene. Men, enn så lenge har vi sluppet det her. Det meste av energien går ihvertfall med til å pleie de stakkars småttene våre.

søndag 9. oktober 2011

Hatteeske

Tidligere i høst fant jeg en gammel hatteeske på loppemarked. Den var i mørkebrunt skinn, og passet ikke veldig godt inn i dette huset. Planen har egentlig vært å sy stofftrekk utenpå den, men i dag fant jeg en midlertidig løsning..



Pakkepapir!



Nå står den høyt oppe på kjøkkenskapene, og rommer de viktigste malesakene for små gutter, sammen med bokser med de andre aller mest nødvendige hobbysakene.

Dagen i dag har vært en herlig slapp dag. Alle i huset er slappe og slitne, småfeber og prikker av ukjent karakter, så da har det passet fint å lage noen små julegaver, og merkelapper.. Disse er faktisk gammelt julepapir klippet opp og limt på rød kartong. Liker gjenbruket! :)




Og ja, jeg vet det kanskje er litt tidlig.. Men. I fjor hadde vi kolikkbaby og en storebror som var skikkelig syk nesten hele desember, så førjulstiden ble nesten bare stress, slit og kaos, derfor har jeg lovet meg selv at heretter skal ting være klart i GOD tid før jul. Det er ikke noe koselig å bake 7 slag julekaker på en dag, og kjøpe alle julegavene i en eneste butikk fordi man ikke rekker noe annet. Så nå har vi lært, og i år gleder vi oss til en koselig adventstid, uten mas. :)

torsdag 6. oktober 2011

Her om dagen fikk jeg en tykk konvolutt i posten. Men siden jeg var midt i mellom to arbeidsnetter var jeg rimelig groggy da jeg hentet posten, og derfor var den blitt liggende på benken til i dag, sammen med den andre posten. Men. I konvolutten var en premie til meg, vunnet inne hos Heimefronten, og jeg ble SÅ glad da jeg kom på den. Pakke i posten er stas. :)

Så, jeg vant de rustne bladene på lysene, og det lille gjerdet. Har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal bruke gjerdet til ennå, men jeg blir blid av å ha noe på lur. Så tusen takk! :)



Rosene på bildet kom min kjære drømmemann hjem med i dag, så jeg var dobbeltheldig i dag. <3

Og forresten..

For å slenge på en liten reklame, så har Heimefronten også en liten nettbutikk, ta en kikk inn, og se om du finner noe du liker da vel.. :)