fredag 26. august 2011

Igang igjen

Mitt favorittsted i huset er kjøkkenet, og sånn har det alltid vært. Jeg liker best å være på kjøkkenet, enten jeg lager mat eller gjør andre ting. Og hva er egentlig koseligere enn å sitte på en søt, gammel kjøkkenkrakk og blogge og strikke, med levende lys rundt seg?



Her sitter jeg på den svært så omdiskuterte krakken..



Min kjære mann syns denne krakken hører til et sted, og det er i låven. Men jeg har argumertert og bedt for den, så den fikk bli. Jeg tror kanskje det har med å gjøre at også storebror i huset ELSKER trappekrakken vår, han sitter der mens vi lager mat. Og etterhvert har det blitt til at jeg også sitter her når jeg later meg. Helt perfekt er den for formålet, og det er ikke bare lillegutt som elsker krakken. :)

Men! Jeg later meg ikke bare. En kveld jeg var alene hjemme ble jeg rastløs, og begynte på vårt fremtidige soverom. Nå sover vi nemlig på rommet til lillebror, men med tid og stunder flytter vi opp i 2. etg. Først måtte jeg rydde ut en hel haug ting og tunge kommoder, det tok på kreftene vil jeg si, og da jeg gikk på veggene med brekkjern var jeg ikke så sterk som jeg tenkte. Derfor ringte jeg min egen private slave/lillebror, og snill som han er stiller han opp. (Det skal sies at jeg tror han syns det er veldig morsomt å slå seg løs med brekkjern der oppe..)

Så nå er vi i gang med å rive ned gammel kledning, for så å isolere og lage nye vegger. Tror rommet skal bli kjempefint når det etterhvert står klart. Akkurat nå er det nok det fæleste rommet i huset, og det har det vært siden vi flyttet inn.. Det er en grunn til at disse bildene aldri har vært på bloggen før, men her kommer de.. ;)



Dette første bildet viser dessverre ikke akkurat elendigheten på sitt beste, men disse detaljene sier nok sitt.. :





Vinduet ble skiftet før i sommer, og det var virkelig tiltrengt. Et av glassene var sprekt, og i vinter var det faktisk isklumper på innsiden av vinduet, og kuldegrader i rommet.



Men da vi var på visning, så vi bare det som var å se fra vinduet, og lukket øynene for små filleting som sprukket glass. For hvem begynner ikke drømme seg bort når man ser en slik himmel på utsiden?

Nå sitter jeg og later meg, mens rommet oppe blir revet, og hjernen går på høygir når det kommer til fornuftige OG fine løsninger for skap-plass på soverommet.. :)

torsdag 25. august 2011

Høsten er her..

Jeg liker sommer og sol, like godt som jeg liker de andre årstidene. Og nå som høsten endelig er her, er jeg i grunnen ganske entusiastisk til den og. Deilig er det med frisk høstluft, te, regn på vinduet og stearinlys.




Strikketøyet har blitt rotet frem igjen, like entusiastisk som jeg er, hver høst. Noe pleier imidlertidig å skje på veien, for det finnes endel halvferdige prosjekter rundt omkring.. Men denne gangen skal det bli annerledes. Jeg skal prøve meg på en ullbukse til storebror, og enten må jeg fullføre den, eller kjøpe en ny, for en ting er sikkert, det er nok ikke lenge til han trenger den. Deilig er det ihvertfall med en ny årstid! :)

mandag 22. august 2011

Nytt hjem for oppvaskkosten

Zalo og oppvaskkost står alltid fremme her, for det brukes hele døgnet, til tross for oppvaskmaskinen. Særlig pent er det ikke, men nå har litt av rotet fått en finere plass i det minste.



Et gammel emaljert deslitermål passet godt til formålet! :)


søndag 21. august 2011

Loppekupp

Nå begynner det å bli evigheter siden sist jeg har gjort noen gode loppekupp, nesten så jeg får abstinenser. Men denne helgen har jeg virkelig slått til, og handlet inn litt av hvert, hvis sant skal sies.. ;)



Et gammelt emaljert deslitermål.



En gammel tesil, i en annen koselig blåfarge..



Og en liten sigarboks. Den har ikke fått noe godt sted å bo ennå, men det haster ikke..



Dette var noen av kuppene mine, resten skal jeg vise frem siden. :)

lørdag 20. august 2011

Tiden flyr!

I dag er det alt et år siden dette nurket kom ut til oss..



Nå er han en liten gutt, med stor personlighet.



Vi har storkost oss med gullungene, kake, pakker, gjester og mye moro i dag. Nå ligger de utslitt i hver sin seng, med nye leker ved siden av sengene sine, begge to. Gullungene! <3

onsdag 17. august 2011

tur

Noen ganger er det godt å ta en liten tur for å hente energi. Denne gangen ble det en roadtrip til Jotunheimen for å gå Besseggen.




Besseggen er fantastisk, selv med regn og tåke! :)

lørdag 13. august 2011

HoMe MaDe

Storebror i huset elsker oppbevaring. Kofferter, kurver, vesker, ja- til og med bæreposer drasser han rundt på hele dagen. Og den som har prøvd, vet at det finnes rett og slett veldig lite vesker til smågutter. Derfor måtte vi en tur på Stoff og stil og kjøpe inn litt stoff. Både stoffet og strykemerket er valgt av den som skal ha veska.



Veska er av enkleste sort, men akkurat det som trengtes.



Jeg tror det er en veldig blid herremann som kommer til å våkne til ny veske på nattbordet i morgen. :)

mandag 8. august 2011

Siste ukas prosjekt

Har vært denne:



Egentlig en gammel amerikakoffert som stod i låven, men nymalt på høykant blir den fin som skap på gjesterommet. Etterhvert kommer det nok litt mer inn her, men nå får den romme gjestesengetøy så lenge.



Dette koselige bordet har vært mitt, mamma sitt, og nå er det mitt igjen. Denne gangen fikk det seg et nytt strøk hvitmaling for å matche veggene. Mugga til vaskevannet var egentlig gul- og blårutete, men hvit spraymaling fikser det meste.. ;)

søndag 7. august 2011

Knagger..

En ny knaggrekke har fått komme opp på veggen, og det er ikke barebare. Jeg er blitt ganske så kjip når det kommer til å skru i de hvite tømmerveggene våre..



Men denne var akkurat passe slitt og fin.



Planen vår er å henge opp litt mer på veggene etterhvert, særlig stuen er rimelig tom. Men man blir ganske gnien med hva man henger opp på veggene når man har sparklet og malt over, for relativt kort tid siden.

tirsdag 2. august 2011

Rot

De siste dagene har vi brukt til å vaske og rydde etter ferien. Her hadde vi nemlig ikke vasket huset en gang på fire uker, og det tror jeg må være første gang siden jeg flyttet hjemmenfra at ting har fått flyte så veldig. Men det gjør virkelig noe med humøret, jeg blir sur og gretten av rot. Så, nå som kaoset endelig er under kontroll, blomster plukket inn og alt støv er borte, er energien på topp igjen.




Nå er jeg klar til å svinge malekosten og shine noen gamle saker igjen. Resultatet håper jeg skal bli ferdig denne uken.. :)