torsdag 23. juni 2011

For noen uker siden..

sverget jeg at det skulle gå LENGE før jeg malte en utekrakk igjen. Men jeg må ha veldig tungt for det, for da jeg fant denne billige krakken på Jula, i furu, var det tidligere løftet helt glemt. Jobben var akkurat like fæl som jeg husket, men resultatet ble veldig fint syns jeg.



Og til 299 kr var det verdt det og! :)

Jeg har brukt Quick-maling på denne krakken, en liten malingsrest jeg hadde igjen. Fikk fortalt i malingsbutikken at den var like god som skipsmaling, men resultatet blir virkelig ikke like blankt og fint, og malingen er ikke like god å jobbe med. Så jeg anbefaler den absolutt ikke, vanlig skipsmaling er MYE bedre.

mandag 20. juni 2011

Helt ny!

Vi har laget ny platting utenfor huset, og etter flere uker hvor inngangspartiet så ut som en fyllplass er den endelig ferdig! Jeg er SÅ fornøyd. :)




Fra før var det bare grus her, med andre ord ikke så koselig å ha møblene på. Heller ikke fantastisk for småguttene å leke på.



Lykken er å ha bittesmå gummistøvler på trappa..



Etterhvert kommer det også et trinn ned fra gulvet, og rekkverk rundt, men akkurat nå nyter vi at gulvet er ferdig. :)

For en gangs skyld..

har jeg husket bryllupsdagen! *kremt* Jeg er nemlig utrolig dårlig på å huske datoer, men min kjære drømmemann husker alltid alle. Og hver eneste gang kommer han med roser eller andre overraskelser, mens jeg har måttet improvosere litt i siste liten. I år var jeg faktisk i forkant, og overrasket med en bitteliten fjelltur, på Gaustadtoppen. Espen trodde vi skulle på kino, så han ble ganske glad for en natt på hotell i steden. Fjellturen falt også i smak, men ærlig talt tror jeg søvnen slo best an. Det skal sies at vi har to små som har vært natt-terrorister siden påske, og vi begge begynner og føle oss rimelig halvdaue til tider.. Hehe!

Her er et lite bilde fra bryllupsdagen..

>

Og på de tre årene har vi jammen rukket å fordoble antall mennesker i vår bittelille familie. ;)

>

Nå sover kranglefantene, og grilling står på planen! :)

fredag 17. juni 2011

Et skikkelig kupp!

I går var Espen og jeg i Rjukan, og gikk opp Gaustadtoppen. En utrolig fin gåtur, til tross for sinnsykt uvær. På toppen snødde det nemlig, samtidig som det blåste. Var sant og si ganske deilig å komme ned igjen til bilen, og skru på varmeapparatet. Men vi som aldri har vært der oppe før, var veldig fornøyd altså. Vi liker friluftsliv!

På veien tilbake hadde vi så flaks at vi kom over et "garasjesalg". Da vi kom dit viste det seg at det egentlig var en fantastisk stor (og ryddig!!) bruktbutikk, og gjett om jeg var fornøyd. Det aller beste kjøpet mitt var denne fantastiske barnestolen, som lillegutt skal få på rommet sitt, når han får eget rom:




Den falt veldig i smak for en liten babymann, og han skjønte teknikken for å gynge med en gang. Nå mangler den bare noen malingstrøk, så har lillebror sin egen stil på rommet etterhvert han og. :)

torsdag 16. juni 2011

Et år har gått..

siden vi kjøpte drømmehuset nå. Ganske impulsivt, men fra vi så salgsoppgaven på finn var vi helt sikre på at vi måtte ha dette huset. Mye arbeid fulgte også med, og det gjenstår en hel del, men mye arbeid har vi også fått unna. Her er en liten oppsummering av det meste av det vi har pusset opp i løpet av året..

Dette fine kjøkkenet..



ble til dette, som passer meg myyye bedre. ;)



Kjøkkeninnredningen var her alt, og den er vi fornøyde med, vi skal bare gjøre noen småjusteringer her etterhvert.. Bytte en skapdør eller to. Men, det ligger langt frem i tid. :)



Badet var det bare et ord for: Grusomt. Men det var stort, og hadde masse potensiale..



Vi ble enige om at dette ikke skulle få felle drømmehuset, og at vi kunne leve med det en liten stund..



Jeg tror det gikk nøyaktig 6 uker før det ble røsket ut jeg, og erstattet med dette:








Denne grønne pianostuen..



ble til dette lille gutterommet:



Fullt av leker i alle farger, akkurat som lillegutt liker det. ;)




Dette kontoret var ganske mørkt og stort, med dør inn til badet..



Nå er det lyst og fint, og uten dør inn til badet.



Det skal bli lillebror sitt rom etterhvert, og i det siste har vi laget til litt plass for han der inne, som han kan ha lekene sine. Guttene har nemlig blitt to skikkelig kranglefanter, noe som er veldig forståelig når lillebror kommer og raserer alt på rommet til storebror, men nå kan han heller herje i egen hylle. ;)



Løsningen her er litt midlertidig til vi får gjort i stand soverommet vårt oppe, men det fungerer greit nok. Bare ikke så pent som jeg gjerne skulle hatt det. ;)

Dette sjarmerende rommet..



ble en fin garderobe for meg!




Dette lille, påskefargede rommet trengte virkelig en ny look.



Nå er det systue/hjemmekontor for Espen.





Gjesterom var det her da vi kom..


og det er det fortsatt, bare hvitt og fint. Som vi liker det her. :)





Alt i alt er vi storfornøyd med forandringene, selvom vi prøver å bevare litt av det gamle også. Vi vil gjerne ha en blanding av nytt og gammelt, og isolasjon i veggene er ikke å forakte. ;) På veien har vi gjort mange fantastiske funn i låven og bryggerhuset, endel av det har fått komme inn i varmen igjen, bare med noen strøk maling. Stort sett. :) Vi koser oss, og gleder oss til å ta fatt på de neste prosjektene, som er soverom til oss voksne oppe, og en bitteliten loftsstue. En ting er ihvertfall sikkert, vi storkoser oss i lille drømmehuset vårt! :)

Oppbevaring

De siste dagene har organisering stått i fokus her i drømmehuset. Etter å ha fundert i flere uker (faktisk!) har jeg omsider flyttet om og ryddet opp alt som er, inne i kjøkkenskapene. Kan ikke skjønne at det kan bli så masse rot, så fort, men tydeligvis. Da vi flyttet hit var jeg over middels høygravid, med bekkkenlåsninger, og derfor gikk ting litt fort i svingende da vi ryddet inn kjøkkenutstyret. Nå er lillemann straks 10 mnd, så da var det vel på høy tid å ommøblere litt..



Gjett om jeg blir blid av å kikke inn i mine ny-ryddede skap. ;)



En liten plaket til kjøkkenbenken var på sin plass syns jeg.

Og her er det andre store prosjektet vi har holdt på med de siste kveldene nå:



Det stod et gangskap her da vi flyttet inn, ikke som vi hadde kjøpt selv, men etter tre strøk hvitmaling og nye knotter ble det okay til vi hadde gjort unna litt andre prosjekter.. Men den siste mnd har den ene døren kranglet og falt av noen ganger, og etter at den minste minien vår klarte å rive hele døren av hengslene (!!) fikk vi nok, og ga det bort på finn. Vi stakk på ikea og kjøpte inn nytt, Espen har skrudd og skrudd på det de siste to kveldene, og i går stod det ferdig. Bare at..eh. Hengslene til den ene døren glemte vi å kjøpe. Er det mulig?? Så, nytt skap, men samme døren mangler. Åpen hylleløsning?

torsdag 9. juni 2011

Lat torsdag

I dag virkelig plaskregner det. Hva er vel bedre da, enn å være inne med tente lys og lukten av nybakt brød?



Er litt lat om dagen, men det mønstrete putetrekket har jeg surret meg til å sy, i det minste. Hurra for stoff og stil!



Tente lys er forresten forbeholdt hviletiden til lillemann, om det skulle være noen tvil. Men jeg tror selv han føler seg litt lat av regnet i dag. Deilig, en sjelden gang i blant! :)

tirsdag 7. juni 2011

Etter mye om og men..

har jeg endelig fått ny symaskin!! Den gamle har vært sykemeldt i mange, lange uker, og delen som mangler er nesten umulig å skaffe, så da var det på tide med en ny maskin. Og etter ikke mindre enn to turer tilbake til butikken for å få med alle delene, og fikse noe som var galt innstilt kunne jeg endelig sy igjen. Jeg er SÅ fornøyd. :)



Denne puten er sydd av stoff fra stoff og stil. Syns det blir så fint med sånne kantebånd rundt av alle slag, putene ser hakket mer fancy ut da. Kurven den ligger i var det noen som skulle kaste, men så kom den til meg.. trefarget og fin. Etter 4 (!!) bokser med hvit spray ble den akkurat som jeg ønsket meg. Etter det kurvprosjektet der har jeg stadig kikket etter fine kurvmøbler på finn.no og bruktbutikker, men de rette har ikke dukket opp ennå. ;)

Så, nå får jeg endelig sydd alle småprosjektene som bare har ligget på vent. Moro! :)

mandag 6. juni 2011

"Ny" utebenk..

I utgangspunktet er jeg IKKE glad i utebenker med krakker inntil (litt usikker på hva annet det heter), jeg syns de er stygge, og til nød kan gå an på en rasteplass. Men, med stor tomt og lavt budsjett, er det vel greit å bruke noe av det vi har fra før, for å få sitteplasser litt rundt omkring. Og denne her ble nærmest fin med tre strøk skipsmaling. Fargen på bildet lyver litt, den er mørkere i virkeligheten. Jeg ble ihvertfall fornøyd med forandringen. :)



Været var helt fantastisk i helgen, så vi var ute fra morgen til kveld.. I slike omgivelser er det fantastisk med utehelger. :)



Et lite bilde av verdens travleste lille babypappa..



Er han ikke utrolig søt?! Denne babyen er nemlig en skrikerunge, og må rugges i søvn, -hver gang!