mandag 28. februar 2011

Småprosjekter..

Denne lille rampekråka har vært oppe hele natten, og da selvfølgelig sovet nesten hele formiddagen.



Meen. Da har jeg rukket å gjøre en hel del i det minste, selvom jeg helst skulle ha sovet på natten i steden for å være ultraeffektiv på dagen.



Se på denne stolen, jeg var så heldig å få tre sånne av Bestefar. Han hadde i lengre tid prøvd å gi dem bort til familien, men uten hell. JEG ble veldig fornøyd, og det samme tror jeg Bestefar ble. Alltid fint når ting får nytt liv. :) Jeg har spurt Espen om han ønsker seg en sånn godstol på kontoret med et lite skinn, men merkelig nok var det ikke sånn stol han hadde sett for seg.. Makan!



Hjerter hører med, her har vi hjerter hengende litt overalt i de fleste rom.. Dette har jeg viklet selv, etter å ha kikket på supersnuppa sitt. (Jeg tror jeg må lære meg å lage en sånn link snart, men ting tar tid.. ) Syns det ble litt koselig jeg. :)

Nå skal straks den største gullungen hjem fra barnehagen og spise hjemmelaget blomkålsuppe. Nam! :)

Gyngestol hjelp??

Jeg har hatt noen små prosjekter på vent ute i bryggerhuset en stund, som bare har ventet på at jeg skulle få nok energi og tid til å shine dem opp. Et av prosjektene er en gammel gyngestol, kjøpt på loppis for 50 kr! Så i går begynte jeg å dra ut evig mange stifter, (flere hundre) og å skrelle stolen. Ut kom det lag på lag med.. ekle saker, og nå er det bare ramma igjen. For å si det sånn kan jeg godt skjønne hvorfor den luktet litt rart etter å ha sett alt som var inni den!

Men! Jeg har aldri gjort sånt før, så nå er jeg litt lost.. hva putter man egentlig INN i stolen igjen da, som fyll? Er det noen som vet?? Det gamle greiene som var der er ihvertfall helt uaktuelt. Det føyk ut støv og ekle saker, så det må være veldig helseskadelig!

Dessverre har blitsen på kameraet vårt akkurat takket for seg, så jeg får ikke slengt ut noen bilder av gyngevidunderet. Men her er noen bilder fra familiens prosjekt i helgen..



Vi lagde to "bob-baner" i hagen. Kommer ikke helt frem på bildene, men de ble ganske bratte..



Lillegutt var storfornøyd selvom akebrettet kantret..



En innvendig akebakke..



Som kom ut av en av de ikke mindre enn tre snøhulene vi har laget. :) Er ikke til å legge skjul på at vi er usedvanlig barnslige og storkoser oss i snøen alle tre vel? Vi er så heldige å ha en traktormann som måker gårdsplassen vår, derfor har vi fått en ENORM mengde snø i den ene hagen, som passer perfekt for dette bruket. Litt moro skal man vel ha. :)

fredag 25. februar 2011

God plass til oppbevaring!!

Den siste veggen i lekehytten/boden kommer opp litt etter litt. Og se så utrolig god oppbevaringsplass jeg får.. Jeg er knallfornøyd, og gleder meg til jeg kan sette saker og ting inn her. Etter en runde med malekosten først altså, om det skulle være noen tvil.



Dette lille hullet skal bli en ekstra hemmelig inngang i lekehytten. På utsiden kommer det jo skapdør, så det vil ikke syns fra utsiden. Tror guttene kommer til å like det. Jonathan syns ihvertfall det er stor stas å krabbe gjennom der nå..



Mens jeg venter på at hyllearbeidet skal bli gjort, har jeg malt litt forskjellig. Noen dører, og litt andre småting. Har begynt såvidt å grunne litt på et tak og. Men får ikke satt skikkelig i gang med noe prosjekt, for vi må rett og slett vente til vi har et sted å rydde ting unna på. Altså boden. Det er fortsatt hauger med saker som bare venter på å få en plass å bo, men det tar jammen tid.

Vi var veldig heldige, for Mormor hadde en puff for mye, så gullungene fikk denne til å ha i hytten sin. Tror den blir super både til oppbevaring, og til å leke med. Egentlig var den veldig fin, i noe lakkert treverk, med rødt/gull stofflokk. Meen. Den passet ikke inn i huset vårt, så da var det bare å ta frem malekosten.. Og hvilken farge ble det??



Kom kanskje ikke som noen overraskelse at den blir hvit.. Må bare finne et fint stoff til å ha på lokket nå! :)

Jeg snoket rundt på bloggen til wsinverden (jeg fikk ikke til å lage noen link jeg, men jeg er ikke sånn voldsomt teknisk akkurat), og fikk en super ide. Hun hadde gitt barna lerret til å male på. Og jeg hadde til og med det liggende i alt rotet, så der slo jeg to fluer i en smekk. Fikk ryddet opp bittelitt til..



Og gjett om lille gullungen min var stolt. Det var stor stas å male, og særlig med helt annen maling enn vi pleier å bruke. Men ehm, jeg har akkurat lært hvorfor barna ikke skal få oljemaling å male med. Sløv som jeg er av og til hadde jeg ikke tenkt på det engang, at det er oljemaling selv i små tuber. Så ALT var blått her en stund, inkludert Jonathans negler. Etter mange dager med skuring begynner det å hjelpe på! Men mammaen har lært ett og annet. Stas er det ihvertfall, at lillemann stadig går og kikker på bildet sitt, og er tydelig stolt. Han har oppheng i å tegne/male om dagen, og er rasende fornøyd med egne ferdigheter, utrolig søtt. Måtte det vare. :)

tirsdag 15. februar 2011

Wallstickers

I dag har jeg hatt en typisk gretten dag. Biler har jobbet imot meg, og jeg har generelt vært sur. Men så kikket jeg i postkassen, og da ble jeg en smule blidere. ENDELIG kom wallstickersene jeg hadde bestilt for en evighet siden, også såå fint pakket inn at jeg bare måtte bli i godt humør igjen. :)

Jeg har planlagt de siden lenge før jul, så det var morsomt å få dem på plass, se her:







Rom nr 7 er walk-in-closet.

Jeg ble veldig fornøyd med dørene våre. Om jeg skulle bli dement etterhvert er det sånne jeg skal ha på alle dører. Det var faktisk en bonus i pakken og, jeg fikk en ekstra Jonathan- wallsticker med på kjøpet. :)

Også et bittelite bilde av gullungen som strever med å få med alle kosedyrene i barnehagesekken, på vei til karneval..



Først var det bare Puddel og Ro. Og en reservePuddel, som var hemmelig. Men så fant Jonathan ut om reservePuddel, så nå er det Puddel, Puddel og Ro. Kjempesøt er han når han sleper på de store kosedyrene sine, men jeg har vært litt mer taktisk med lillebror. Han har fått litt mindre kosedyr til å ha i sengen. :)

mandag 14. februar 2011

KARNEVAL

Her er resultatet av gårsdagens håndkleraid. De hang halvvåte på knaggen om sant skal sies, men er i ettertid vasket altså! ;)



Jeg tenkte lille gullungen skulle få være bjørn på karneval i barnehagen i år. Han måtte bestikkes med rosiner om jeg både skulle få prøve drakten på han, og ta bilder mens han stod i ro, men tror han ble fornøyd etter å ha kikket litt på seg selv. :)



Drakten er sydd litt på halvtolv, uten mønster eller noe sånt, derfor er den litt skjev og rar, men tror den gjør nytten sin. Litt stor er den og, tenkte jeg skulle lage litt kostymer som kunne henge i boden til utkledning. :) Drømmemannen ville gjerne male han grønn i ansiktet, så han kunne være en yoda (?), og dessuten ønsket han seg en matchende. Er det rart jeg føler meg som den eneste voksne av og til? ;)

lørdag 12. februar 2011

Male, male, male..

De siste dagene har jeg malt sent og tidlig. Bokstavelig talt faktisk, to strøk om dagen har gjort underverker i lekehytten. Nå mangler bare siste veggen med hyller, og gulvmaling, også er den ferdig. Enkelt og greit.



Fargen ble helt utrolig fin til alle de hvite listene og lektene, syns jeg. Hvitt gulv kommer nok til å gjøre seg!



På denne veggen var det nok en slags boddør før, hengslene hang ihvertfall sånn da vi flyttet inn, så de har fått komme opp igjen på nymalte vegger. Espen kunne ikke skjønne at vi skulle henge opp rustne hengsler på nymalte vegger, mens jeg skjønner det veldig godt. ;)

Heldig for barna er det at både Drømmemannen og jeg er veldig barnslige. For siste nye plan nå er å lage en ekstra hemmelig inngang inn i hytta, gjennom skapet. Vi storkoser oss med andre ord, bare kreativiteten setter grenser for lekehytteplanene.

Dagen i dag har gått med til å sy om gamle håndkler, og i morgen skal jeg slenge ut noen bilder av resultatet. Må bare gjøre noen justeringer først. ;)

mandag 7. februar 2011

Før og Etter!

Et aldri så lite bilderas fra systuen..



Hyllene er hjemmelaget av en liten plankerest vi fant i låven, og ble veldig fine syns jeg. Klesstangen tror jeg blir fin å henge syprosjekter på, for de vet jeg aldri hvor jeg skal gjøre av mens jeg holder på.. For ikke å snakke om nystrøkne penklær, dagen før selskap. ;)

Jeg er superfornøyd med et eget sybord, og at det er litt større enn et vanlig skrivebord. For de blir alltid litt for smale, så dette blir bedre håper jeg.



Sybordet er som nevnt tidligere Bestemor og Bestefars aller første kjøkkenbord. Gjett om jeg er glad for å ha fått det. :)

Espens data bor inni her:



Asolutt ikke mitt drømmeskatoll, men. Etter å ha lett i flere mnd nå, stod det mellom det her, og et vanlig skrivebord. Og da er det her MYYE bedre! Ihvertfall med nye knotter.. ;)



Og de er faktisk kjøpt inn på bestilling fra Espen. Jeg tror bare ikke han hadde sett for seg akkurat de der.. ;)



Et lite vindu med utsikt til låven.. Og med nytt hjemmelagd hjerte. :)




Det er vel på sin plass og slenge med noen før-bilder også tror jeg.



Stilig? ;)




Nå som vi endelig er i mål er jeg SUPERforønyd! Og enda mer fornøyd blir jeg når jeg ser på før-bildene. Jeg liker at rommet er veldig praktisk og har plass til det meste av hobbysakene mine, dataen til Espen OG alle andre kontorting, uten at det syns så godt. Nå gjenstår det bare å finne den rette lampen.. Det er ikke så lett når det bare er stråtak, og lavt under taket. Men sånn er drømmehuset, skjevt og rart, og akkurat passe for oss! :)

De neste dagene skal vi ta en skikkelig oppryddning i de rommene som gjenstår. Skal vi få plass til å pusse opp noe som helst der oppe må litt av rotet ryddes først. ;)

onsdag 2. februar 2011

Abstinenser!

For noen uker siden tenkte jeg at det kom til å bli deilig å legge malekosten på hylla en stund.. Men nei. Jeg har faktisk nesten savnet den litt, så derfor har jeg tyvbegynt på neste prosjekt... Egentlig har vi en regel på det, å gjøre ferdig et rom før man starter neste, men siden Mr. Sagemann er en treig, TREIG type av og til, orket jeg ikke venter lenger.



Nesten prosjekt er et skikkelig koseprosjekt. Vi skal lage kosekrok/lekehytte til barna i boden. En knøtteliten bod, men akkurat passe for små mennesker å gjemme seg litt bort i. Boden er på baksiden av disse skapene, (som dessverre ikke kan fjernes!!) som skal få ny vegg mye lenger ut i skapet. Skal bli skap som bare er akkurat dype nok til dvder, så får vi gjemt dem litt. De er tross alt lite pene å se på! På baksiden av skapveggen kommer det opp hyller inne i boden. Kjekke for leker og ting nå- kjekke for rot og skrot når de små vokser fra boden.



Heeelt utrolig hvor fresht ting ser ut etter et strøk med grunning. :)



Om det skulle være noen tvil har jeg bare malt INNSIDEN av skapdørene. Drømmemannen river seg i håret av at jeg absolutt må male inne i skapet og, men jeg føler det er det mest naturlige her i verden. Der vi bodde før hadde vi nemlig et skap som var gult inni, og det tenkte jeg på hver eneste gang jeg lukket det opp. Så jeg har lært. ;) Utsiden av skapene skal få på tapet av noe slag. Ikke har jeg noengang tapetsert før, og jeg er litt usikker på nøyaktig hvordan man skal gjøre det, men det ordner seg vel. Hvis man bruker samme prinsippet som når man pakker inn gaver. ;) Må bare finne meg en tapetbutikk!

Når det kommer til kontoret er vi så utrolig nære mål, så det er litt synd det drøyer. Mangler bare lister og en skikkelig rundvask der inne nå, før Espen kan få flytte inn igjen. Men, tro det eller ei, han syns det er helt greit å sitte her å jobbe en dag i uka (!!!):



Jeg skjems litt over å vise det frem, det ser jo ut som vi er to psykiatriske pasienter som har det sånn, samtidig som jeg er litt fasinert av alt rotet. Jeg hadde aldri trodd jeg kom til å orke å ha det sånn over flere mnd. Hehe. ;)